Cum functioneaza cloud mining-ul de bitcoin?

Daca vrei sa investesti in mineritul de bitcoin, dar fara bataia de cap de a te ocupa de propriul tau echipament hardware, mai exista o alternativa. Poti folosi sistemul cloud pentru a iti  castiga monedele virtuale.

Pus intr-o forma mai simpla, cloud miningul inseamna ( in general) putere impartasita de procesare, de la centre indepartate de centre. Ai nevoie doar de un computer de acasa pentru comunicatii, portofele locale optionale pentru portofele si asa mai departe.

Totusi, exista niste riscuri asociate cu cloud mining-ul, pe care investitorii trebuie sa le inteleaga inainte de a se implica in aceasta afacere.

Avantajele Cloud Mining-ului

Aici sunt descrise motivele pentru care ai putea lua cloud miningul in considerare:

 • o casa mai linistita si mai racoroasa- nu mai ai ventilatoare care sa faca galagie in mod constant
 • nu mai ai facturi uriase la curentul electric
 • nu mai ai echipament pe care sa il vinzi atunci cand mineritul inceteaza de a mai fi profitabil
 • nu mai ai probleme de ventilatie cu echipamentul care se incalzeste
 • reducerea sanselor de a fi dezamagit de catre furnizorii de echipament pentru minerit

Dezavantajele Cloud Mining-ului

Aici sunt descrise motivele pentru care ai putea dori sa nu iei in considerare cloud miningul:

 • riscul de frauda
 • operatiuni opace de minerit
 • mai putin distractiv ( daca esti un tocilar caruia ii place sa construiasca sisteme)
 • profituri mai mici- pentru ca operatorii trebuie sa isi acopere costurile, pana la urma
 • avertismente contractuale ca operatiunile de mining ar putea inceta, in functie de pretul bitcoim
 • lipsa de control si flexibilitate

cloud mining bitcoin

Tipuri de cloud mining

In general, sunt trei tipuri de minerit la distanta care sunt disponibile in momentul de fata:

 1. Mining gazduit: Inchiriaza o masinarie de mining care sa fie gazduita de un furnizor
 2. Mining virtual gazduit: Poti crea un server virtual privat si sa iti instalezi propriul software de mining
 3. Putere imprumutata pentru hashing: Imprumuta o cantitate de putere pentru hashing, fara sa ai un computer fizic sau virtual dedicat acestui lucru. (acesta este, de departe, cea mai populara metoda de cloud mining).
Cum poti sa determini profitabilitatea

Anterior, am prezentat metode de a calcula profitabilitatea mineritului. Totusi, serviciile web oferite sunt create pentru a lucra cu parametrii tai de hardware, nu cu parametrii de cloud mining.

Chiar si asa, tot poti folosi aceste calculatoare gandindu-te in mod clar asupra costurilor implicate. Calculatoarele pentru profitabilitate (de exemplu, The Genesis Block) te intreaba in mod obisnuit de costurile tale la electricitate si uneori de investitia initiala in echipament hardware. Mai practic, esti intrebat de costurile tale care se afla in derulare si de investitiile tale.

Prin urmare, din moment ce furnizorul, si nu tu, plateste factura la electricitate, poti introduce factura lunara la minerit in locul facturii la curent electric.

Procesul de conversie nu este complet direct, totusi. In cazul minerilor hardware, poti calcula costurile lunare de intretinere inmultind pretul la curent electric cu consumul de putere al unitatii si cu un factor de conversie de 0,744.

Dar, pentru calculele necesare pentru cloud mining, trebuie sa faci exact opusul, pentru ca furnizorul iti prezinta tie un cost lunar de intretinere. Prin urmare, ai nevoie sa calculezi un cost echivalent per kilowatt orapentru a il introduce in calculatorul pentru mining. Acest lucru este facut impartind ( nu inmulting) costurile lunare de intretinere cu factorul de conversie 0,744 mentionat mai sus.

Risc vs Recompense

Tunci cand te implici in orice tip de minerit de valuta digitala, exista riscuri, dar este posibil sa obtii profituri, daca iei deciziile corecte. In acest articol, ti-am prezentat unele puncte cum sa decizi pe care drum sa pornesti.

In calculele tale de testare, cel mai probabil ca unele servicii de cloud mining o sa fie profitabile pentru cateva luni, dar, pe masura ce creste nivelul de dificultate al bitcoin, cel mai porbabil o sa incepi sa pierzi bani in 4 pana la 6 luni. Un posibil remediu pentru aceasta situatie este sa iti reinvestesti profitul pentru a mentine o rata de hashing care sa fie competititva, dar acest lucru este foarte speculativ.

Dupa cum am mentionat mai sus, riscul de frauda si conducere proasta este un lucru foarte obisnuit in lumea cloud miningului. Cei care doresc sa investeasca ar trebui sa faca acest lucru doar daca se simt comfortabil in legatura cu asumarea acestor riscuri- dupa cum s-ar putea spune, niciodata sa nu investesti mai mult decat esti dispus sa platesti.

Urmareste canalele de social media, vorbeste cu clientii anteriori si pune intrebarile potrivite inainte de a face o investitie. In cele din urma, ar trebui sa practici acelasi nivel de precautie pe care l-ai avea inainte de a face orice fel de investitie.

Atentionare: Acest articol nu ar trebui sa fie vazut ca o reclama a serviciilor mentionate anterior. Te rugam sa iti mai faci propriile cercetari inainte de a te gandi sa investesti fonduri prin intermediul acestor servicii.