Portofele online pentru bitcoin

Portofelele bazate pe web iti pastreaza cheile private in mediul online, pe un computer online controlat de catre altcineva si conectat la internet. Sunt disponibile cateva astfel de servicii online si unele dintre ele sunt conetate cu portofelele desktop sau cu cele mobile, facandu-ti o replica a adresei intre cateva dispozitive diferite pe care le detii.

Un avantaj al portofelelor bazate pe web este reprezentat de faptul ca le poti accesa de oriunde te-ai afla, indiferent de tipul de dispozitiv pe care il folosesti. Totusi, acestea prezinta si un dezavantaj major: daca nu sunt implementate corect, acestea pot pune organizatia care se ocupa de siteul web in control direct al cheilor tale private, ceea ce inseamna ca iti iau monedele bitcoin de sub control. Acesta e un gand inspaimantator, mai ales daca incepi sa detii cantitati mari din monede bitcoins.

Coinbase

Coinbase, un sistem integrat de portofel/ schimb de monede bitcoin, isi opereaza portofelele bitcoin in toata lumea. Utilizatorii sai din Statele Unite si din Europa pot cumpara monede bitcoin prin serviciile sale de schimb.

Circle ofera utilizatorilor din intreaga lume sansa sa stocheze, sa trimita, sa primeasca si sa vanda monede bitcoin. Momentan, doar cetatenii din Statele Unite pot conecta conturile bancare cu fondurile de depozitare, dar cardurile de credit si de debit sunt de asemenea o optiune pentru utilizatorii din alte tari.

Blockchain

Blockchain, de asemenea, detine un portofel bazat pe web  si cei de la Strongcoin ofera ceea ce se numeste un portofel hibrid, care iti permite sa faci o encriptie a cheilor tale private de adrese inainte de a le trimite pe servere- encriptie care este facut direct din browser.

Cei de la Xapo tintesc sa ofere convenienta unui simplu portofel de monede bitcoin, cu securitatea marita a unui seif de “cold storage”.