Vanzarea monedelor Bitcoin in persoana (face-to-face)

Vanzarea monedelor bitcoin in persoana poate fi, in foarte multe moduri, cel mai usor mod de a iti da mai departe valuta ta digitala. Simpla scanare a unui cod QR pe telefonul altei persoane si acceptarea banilor in mana este cea mai usoara tranzactie cu monede bitcoin pe care o poti face.

Daca ai prieteni sau membri ai familiei care vor sa cumpere monede bitcoin, procesul este simplu. Le creezi un portofel pentru bitcoin, le trimiti monedele si iti colectezi banii.

Sunt cateva lucruri de care trebuie sa fii constient atunci cand vinzi monede bitcoin in persoana.

Intelege-te asupra pretului. Decide-te asupra unei rate care sa iti convina.

  • Multi oameni folosesc un pret de la o casa de schimb bitcoin proeminenta sau de pe CoinDesk Bitcoin Price Index.
  • Mnii vanzatori pot aplica un procentaj in plus fata de aceste rate pentru a acoperi toate costurile si ca un premiu de convenienta/ anonimitate
  • Poti folosi o aplicatie mobila pentru a calcula preturile. Printre aplicatiile mai popuare, se numara si Zeroblock si BTCreport.
  • E util sa fii consitent de fluctuatiile locale ale pretului. Preturile pot varia de la oa tara la alta, lucru care in mod obisnuit se datoreaza dificultatilor in a obtine bitcoin cu valuta locala nationala.
  • Sunt foarte multe intalniri bitcoin in jurul lumii, unde oamenii sunt fericiti sa schimbe bitcoin si alte valute digitale.

Ramai in siguranta

Este mereu o decizie inteleapta ca, atunci cand ai la tine o suma mare de bani, sa te intalnesti cu vanzatorul intr-un loc public si/ sau sa te duci cu un prieten

cumparare bitcoin de la o persoana

LocalBitcoins

  1. In mod alternativ, iti poti face reclama ca vanzator de monede bitcoin pentru o audienta mai mare. Cel mai bun site pentru a face acest lucru este LocalBitcoins. Acest site web iti permite sa va notati unul pe celalalt, pentru ca sa iti poti da seama mai repede de nivelul de incredere pe care il prezinta un potential partener. De asemenea, poti vinde cu un premiu atasat atunci cand ai deja o reputatie de incredere.
  2. Nu este nevoie sa iti verifici identitatea, asa cum se intampla in cazul altor siteuri web.
  3. Din nou, daca iti stabilesti sa te intalnesti in persoana cu cineva prin intermediul LocalBitcoins, trebuie mereu sa te gandesti la regulile generale de siguranta care trebuie aplicate atunci cand te intalnesti cu un necunoscut de pe internet
  4. LocalBitcoins suporta, de asemenea, si tranzactii de tip escrow ( protejate). Totusi, acestea se aplica in cazul tranzactiilor din mediul online, nu si pentru tranzactiile efectuate fata in fata cu cineva. Prin urmare, nu te supune cererilor cuiva care doreste tranzactii de tip escrow la o intalnire fata in fata.